Hoe Cool Is Deadpool? De PrutsFM Review

Wij keken er al lang naar uit en nu was het dan zo ver, wij mochten Deadpool bekijken. Werden onze hoge verwachtingen waargemaakt? Je leest het in onze review.

Hoe Cool Is Deadpool? De PrutsFM Review

PLOT: Als Wade Wilson (Ryan Reynolds), voormalig special forces operator en nu huurmoordenaar, getroffen wordt door kanker besluit hij zich te onderwerpen aan een experimentele behandeling. Dit zorgt er voor dat hij snelhelende krachten krijgt, maar helaas ook een verminkt uiterlijk. En dus besluit hij een pak en een masker aan te trekken om zo de gasten te wreken die hem dit aangedaan hebben. En dan hebben ze ook nog eens zijn vriendin ontvoerd.

Ryan Reynolds zijn we al eerder tegen gekomen als Deadpool, namelijk in X-Men Origins: Wolverine. Maar net als de film zelf viel Deadpool daarin vies tegen. De ‘merc  with a mouth’ zagen we met een dichtgenaaide mond en dat neemt toch zo’n beetje het grootste deel van zijn aantrekkingskracht weg. In Deadpool is dat gelukkig niet het geval en zijn de makers trouw gebleven aan de comics. Het is namelijk de ene dubbelzinnige opmerking na de ander en het ongelukje in het lab mag hem dan wel verminkt hebben achter gelaten, maar zijn zwarte gevoel voor humor is gelukkig onaangetast gebleven. Al zouden ze wel op moeten passen dat dit soort ‘ongein’ niet de overhand krijgt en het afglijdt naar een Geer & Goor niveau, want dat ligt behoorlijk op de loer.

Hoe Cool Is Deadpool? De PrutsFM Review

Deadpool is dan wel een Marvel held, maar Marvel heeft zelf niet de filmrechten en dus speelt Deadpool zich af in het X-Men universum (we krijgen dus ook wat X-Men cameo’s), maar Deadpool heeft absoluut niet dezelfde toon als de X-Men films. Waar het er bij team Xavier (“McAvoy or Stewart?”) vooral om gaat om de mensheid te redden en ondertussen goodwill te kweken voor de mutanten community is het leven van Deadpool een stuk simpeler. Hier geen grote issues, maar een simpel gevalletje wraak, o ja, en kidnapping natuurlijk. En dus is het gewoon ouderwets knallen en knokken en goodguy vs bad guy. En dit alles wordt gebracht met een enorme dosis humor en zo veel ‘breaking the fourth wall’ (ken je dat niet? Klik hier!) dat het bijna Wade’s World wordt. Wat dat betreft komt Deadpool qua toon meer weg van Ant-Man en Guardians Of The Galaxy.

Ryan Reynolds heeft duidelijk lol in het spelen van Deadpool (hij heeft zelfs al gezegd dat hij deze rol wil blijven spelen tot aan zijn pensioen) en dat komt ook goed over. En na de enorme flop die Green Lantern (ook met Reynolds) was is deze tweede kans van de acteur op een superhelden franchise wel gelukt. Want ook al is dit zeker niet de beste superheldenfilm aller tijden het is wel de grappigste en een zeer geslaagde introductie. De overige rollen worden vertolkt door wat minder bekende acteurs met wisselend resultaat, maar dat doet er helemaal niet toe. Deze film draait namelijk alleen om Deadpool en in de (hopelijk) volgende films zal dat euvel vast wel recht gezet worden.

OORDEEL: Deadpool laat zien dat het echt wel mogelijk is om een superheldenfilm te maken die de zware zaken links laat liggen en volop voor de lol gaat, van credits tot credits. De film is grap op grap en zit vol dubbelzinnige opmerkingen en in-jokes en dan is het niet vreemd dat niet alle grappen even geslaagd zijn, maar als de grappen wel aankomen zijn ze geweldig. Deadpool is een film voor superheldenfans, maar doordat Deadpool wel super is, maar niet bepaald een held is hij ook voor degene die normaal gesproken een superheldenfilm aan zich voorbij  zou laten gaan. Deadpool heeft zijn vier sterren dik verdiend en is in de bioscoop te zien vanaf 11 februari.

Hoe Cool Is Deadpool? De PrutsFM Review

 Reageer