Het Derde Seizoen Better Call Saul Is Begonnen!

Toen in 2013 de populaire serie Breaking Bad ten einde kwam waren de fans ontroostbaar. Vijf seizoenen lang zagen we de meest kleurrijke karakters voorbijkomen in een verhaal dat draaide om de scheikunde leraar Walter White, die uitgroeit van nieuwkomer in de drugswereld om zijn kankerbehandelingen te kunnen betalen, tot beruchte meth distributeur en drugshandelaar. Het nieuws dat er een heuse spin-off serie zou komen waarin de opvallende, goedlachse, maar zwaar corrupte advocaat Saul Goodman de hoofdrol in zou gaan vertolken zorgde dan ook voor veel enthousiasme. 

Better Call Saul Season 3 Promo

In Better Call Saul maken we kennis met onze hoofdrolspeler die onder zijn eigen naam Jimmy McGill als strafpleiter vanuit New Mexico opereert. Hij staat aan de goede kant van de wet, maar na een aantal ellendige gebeurtenissen begint hij al snel te flirten met de corrupte kant van de rechtspraak. 

Wat Better Call Saul en Breaking Bad delen is de trage voortgang en een uitgebreide karakterontwikkeling. Je leert zoveel over de hoofdpersonages dat het niet moeilijk is om met ze mee te gaan leven en om bepaalde beslissingen die de karakters maken te snappen of in ieder geval te begrijpen. Hoewel dit concept misschien kan zorgen voor wat voorspelbaarheid binnen het verhaal, maakt dit juist dat elke afwijkende keuze voor een extra impact zorgt bij jou als kijker. Daarnaast is deze serie alleen al vanwege de prachtige manier van filmen en belichten de moeite waard om te gaan bekijken.

Bob Odenkirk is net als in Breaking Bad ook in deze spin-off weer briljant. Leuk is ook dat er een andere bekende Breaking Bad kop in de vorm van privé detective en huurmoordenaar Mike Ehrmantraut een belangrijke rol in deze nieuwe serie speelt. Ook over hem komen we veel te weten en vooral de ontmoeting en de interacties tussen Saul en Mike zijn leuk om te zien.

Bingewatchen zit er bij Better Call Saul helaas niet in, want Netflix zet elke week maar één nieuwe aflevering van het nieuwe seizoen online. Nieuwkomers hebben echter wel mazzel, want die kunnen zich direct een weekend lang onderdompelen in de eerste twee seizoenen. 

De komende weken zal er elke maandag een nieuwe aflevering van Better Call Saul verschijnen op de populaire on demand dienst. 

 

 Reageer